Petak 30.09.2011.
01:52
Beta

Cvetković: Policija odlučuje o Gej paradi

Mirko Cvetković
 

"Vlada nije razmatrala to pitanje niti je ikada razmatrala pitanje ljudi koji žele da protestuju", rekao je Cvetković u Skupštini na pitanje poslanika Nove Srbije da li Vlada ima stav po pitanju održavanja Parade ponosa.


Premijer je istakao da je "stav cele Vlade da se poštuju Ustav i prava na različitost".


"Drugo je pitanje šta će pokazati bezbednosna procena a to će reći ministarstvo policije", kazao je Cvetković i dodao da je na policiji da odluči o održavanju parade.


Poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković rekla je da Vlada mora da donese odluku da li je za održavanje Parade ponosa i zatražila od premijera da kaže kakav je stav Vlade.


"Vlada mora da donese odluku i da ima stav, a ne da se prepucava sa Ministarstvom unutrašnjih poslova", kazala je Janković.


Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je da je zdravstveni sistem Srbije "u pripravnosti da pomogne svima kojima je pomoć potrebna", uključujući učesnike Parade ponosa.


Tokom gej parade prošle godine u neredima na beogradskim ulicama povređeno je više od 140 ljudi, od kojih 124 policajca i pričinjena je velika materijalna šteta.

2024 © - Vesti online