Četvrtak 29.09.2011.
16:47
Vestionline

Vlada Srbije traži istragu UN o pucnjavi na Jarinju

"Vlada Srbije odlučna je da se tenzije prevaziđu dogovorima i uz poštovanje međunarodnog prava i interesa srpskog stanovništva na severu Kosova", kazao je Mihajlović posle sednice Vlade Srbije.

Želimo dijalog: Vlada Srbije

On je istakao da je Vlada Srbije privržena dijalogu i da ohrabrenje tog dijaloga predstavlja najavljena poseta evropskog posrednika Roberta Kupera.

Vlada Srbije danas nije raspravljala o održavanju Parade ponosa, a kako je rekao koordinator za medije Slobodan Homen, stav Vlade je poznat - svi koji skupove prijave na vreme i u skladu sa propisama imaju pravo da protestuju i da im bude obezbeđena sigurnost.
 

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić danas je ukazao na značajno opadanje podrške građana za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU), što je posledica aktuelne situacije na Kosovu, i upozorio da dijalog Beograda i Prištine "gubi smisao, kada međunarodne snage, mimo njihovog mandata, pucaju na građane na severu Kosova".


Đelić je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i šefom Delegecije EU u Beogradu Vensanom Dežerom upozorio da je urušavanje teško postignutog konsenzusa u zemlji oko ulaska u EU veoma zabrinjavajuće, saopšteno je iz Đelićevog kabineta.

2024 © - Vesti online