Četvrtak 29.09.2011.
08:45
Beta

Neprespavana noć Srba sa Kosova

Kfor pojačao prisustvo na administrativnim prelazima i u Kosovskoj Mitrovici
 

Pripadnici Kfora tokom srede su brojčano pojačali svoje prisustvo u južnom delu Kosovske Mitrovice i na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbiji.


Oni su od kosovskih policajaca preuzeli kontrolu multietničkih naselja Bošnjačka mahala i Mikro naselje u severnom dele Kosovske Mitrovice.


Srbi su na to u sredu uveče odgovorili posipanjem dodatnih tona šljunka na barikadu na glavnom mostu na Ibru. Noć su proveli u šatorima koje su postavili na mostu i u blizini svih drugih velikih barikada na severu.


U iščekivanju odluke o sprovođenju detaljne i nepristrasne istrage o događanjima u blizini prelaza Jarinje, politički predstavnici Srba sa severa pokrajine nastoje da predstavnike međunarodne zajednice na tom prostoru ubede da odustanu od upotrebe sile i oružja i da sve nesporazume rešavaju mirnim putem i dijalogom.


Predstavnici Srba koriste i svaku priliku da apeluju na građane da ostanu mirni i složni, jer je, kako poručuju, to jedinu put da se ostvari cilj odnosno ostanak Kosova u sastavu Srbije.


Stanje povređenih pre dva dana na prelazu Jarinje u sukobu s pripadnicima Kfora je stabilno i oni su još uvek u kosovskomitrovačkoj bolnici.


Snabdevanje osnovnim životnim namirnicama je dobro, ali se otežano dopremanje artikala široke potrošnje sporednim putevima odražava na cene, pa je sve poskupelo za deset i više odsto.

2024 © - Vesti online