Četvrtak 29.09.2011.
15:13
P. Arsić - Vesti

Hoće da izdvoji Posavinu iz RS

U saopštenju iz Budimirovog kabineta navodi se da je on lobirao za stvaranje distrikta Posavina, te da to "ne znači ukidanje" Republike Srpske.

Iako se tvrdi da formiranje distrikta u Posavini "nema za cilj smanjenje teritorije" Srpske, u obrazloženju sledi da bi u distrikt ušao i deo opština iz Federacije, "što bi istovetno, kao i RS, smanjilo njenu teritoriju"?

Traži cepanje Srpske: Živko Budimir i Dženifer Braš

Budimir je uveravao hrvatske iseljenike u Americi da su nacionalne stranke tokom dosadašnje vladavine dovele hrvatski narod u BiH u neravnopravan položaj, te najavio da će vladavina "platformaša" (koalicije okupljene oko SDP-a Zlatka Lagumdžije) to stanje poboljšati.


Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić poručila je da "svaki ozbiljan političar, što Budimir očigledno nije, zna da međunarodna zajednica neće dozvoliti prekrajanje dvoentitetskog uređenja i otvaranje Dejtonskog sporazuma".


- Umesto što se upušta u nemoguću misiju, kao predsednik FBiH, trebalo bi da se pobrine za položaj Hrvata u tom entitetu, koje Srpska, zarad očuvanja principa ravnopravnosti tri naroda, mora da štiti i od njega - zaključila je Majkićeva.

Batine

 

Podsetimo, Živko Budimir je nedavno dobio batine na jednoj svadbi u Kiseljaku kod Sarajeva (mesto naseljeno Hrvatima) jer njegovi sunarodnici ne mogu da mu oproste što je ušao u koaliciju sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom.

2024 © - Vesti online