Sreda 28.09.2011.
18:22
Vestionline

Srbija u četvrtfinalu šampionata Evrope

Naše najbolje odbojkašice će u borbi za polufinale igrati protiv selekcije Poljske u četvrtak uveče od 20 časova.

Odbojkašice Srbije su ponovo imale oscilacije u igri, bile nervozne, ali su ipak uspele, da kada je to bilo najpotrebnije, zaigraju najbolje i relativno rutinski su savladale Rumuniju.

Rumunke su u sva tri seta bile ravnopravan protivnik na početku seta, ali su onda izabranice Zorana Terzića blokovima i servisom razbijale odbranu naših 'komšinica'.


Rumunke su na početku prvom seta bile pretnja raspoloženim Srpkinjama. Vodile su na oba tehnička "tajm-auta" imale prednost 16:13, ali su Brakočevićeva, Nikolićeva, Krsmanovićeva i ostale devojke u nastavku podigle nivo igre, napravile seriju od čak 12:3 i lako rešile prvi set u svoju korist 25:19.


U drugom setu Rumunke su opet na početku bile u egalu, ali su onda, dve Jelene, Rašićeva i Nikolićeva, postavile pravi bedem na mreži. Ako blok nije donosio direktan poen, onda je u barem ublažavao napade Rumunki pa je Srbija, uz nekoliko zarađenih poena iz kontri vrlo brzo stigla do osam poena prednosti (18:10). Na kraju je bilo 25:15 u setu u kojem se pokazalo da Rumunke nisu dostojno mogle da se suprotstave Srpkinjama kada su maksimalno raspoložene.


U trećem setu došlo je do manjeg opuštanja naših devojaka, koje su očigledno, razvojem događaja u prva dva seta, u glavama već bile u četvrtfinalu. Igralo se poen za poen sve do 18:18, a onda je u finišu seta Srbija "dodala gas", pa je sa dva dobra prijema i dva uspešna napada Brakočevićeve napravljena serija od 4:0. Na kraju je bilo 25:20 za maksimalnih 3:0 u setovima.

U četvrtak od 20 časova naše odbojkašice očekuje okršaj sa jakom ekipom Poljske, a ako Srbija ponovi makar deo igre od danas plasman u polufinale bi mogao da bude lako ostvariv.

Osmina finala
Monca - utorak, 27. septembar
Turska - Španija 3:0
Holandija - Azerbejdžan 3:1

Beograd - sreda, 28. septembar
Srbija - Rumunija 3:0
Češka - Francuska 20.00

Četvrtfinale
Monca - sreda, 28. septembar
Rusija - Turska 17.30
Italija - Holandija 20.30

Beograd - četvrtak, 29. septembar
Nemačka - Češka/Francuska 17.00
Poljska - Srbija 20.00

2024 © - Vesti online