Sreda 28.09.2011.
15:03
Vestionline

Jelena izgubila od Radvanske u Tokiju

Jelena Janković opet izgubila "dobijen" meč

Meč koji je trajao nešto manje od dva sata bio je drugi međusobni duel dve teniserke i sada je skor izjednačen na 1:1.

Jelena je posle odličnog prvog seta, i oscilacija u drugom došla do izjednačenja 4:4, ali je na brejk lopti za Radvansku, pogrešila sudija dosudivši aut, što je Srpkinju koja je ostala bez mogućnosti čelendža, potpuno demoralisalo i do kraja više nije uspela da pruži značajni otpor.

Naša teniserka je mogo bolje otvorila meč, oduzela tri puta servis protivnici, jednom izgubila svoj i prvi set lako rešila u svoju korist sa 6:2.

Drugi set je bolje otvorila Poljakinja, koja je odmah oduzela servis Jankovićevoj i povela je sa 0:3. Jankovićeva je tek u četvrtom gemu uspela da vrati brejk, a onda je u nizu osvojila još tri gema za vođstvo od 4:3. Radvanska je osvojila gem na svoj servis, a zatim se desila situacija koja je Srpkinju potpuno izbacila iz meča.

Pri rezultatu 15:30, Jelena je pogodila liniju sa spoljne strane, sudija je dosudio aut, a pošto je naša igračica bila bez čelendža koje je iskoristila, Poljakinja je bila u prilici da joj oduzme servis i privede set kraju sa 4:6.

Od tog trenutka Jelena kao da nije bila na terenu, razmišljala je u sudijskoj nepravdi, a Radvanska je to vešto iskoristila i sa 6:0 deklasirala srpsku teniserku. 

Tako je Agnješka Radvanska ipak zasluženo prošla u četvrtfinale, gde će igrati sa Estonkom Kajom Kanepi, koja je posle dva sata i 24 minuta velike borbe bila bolja od prve igračice sveta Karoline Voznijacki sa 2:1, po setovima 7:5, 1:6, 6:4.

I druga srpska igračica Ana Ivanović jutros je završila takmičenje u Tokiju, pošto je izgubila od Ruskinje Marije Kirilenko sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

2024 © - Vesti online