Sreda 28.09.2011.
14:22
Vestionline

Recikliraj i profitiraj na Beogradskom sajmu

Tokom trajanja Sajma elektronike i kućnih aparata na Beogradskom sajmu od 30. septembra do 2. oktobra, građani Beograda će moći da ostave svoje podatke na štandovima SET-a i Tehnomanije, kako bi vozilo koje sakuplja stare, dotrajale električne uređaje i aparate došlo po njih na kućnu adresu. Na taj način ostvariće pravo na popust pri kupovini novih aparata. Građani Srbije koji nisu iz Beograda, mogu svoje stare aparate odneti u neki od objekata Tehnomarketa.

Veliki problem koji smo svi imali sa isluženim i pokvarenim kućnim aparatima i uređajima koji su nam zauzimali prostor, a koje nismo hteli da bacimo jer nismo hteli da zagađujemo sredinu, biće trajno rešen. Za svaki aparat, bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, dobija se popust pri kupovini potpuno novog aparata po sopstvenom izboru - jedini uslov je da aparati imaju sve delove.

Radnici Tehnomarketa i Tehnomanije će stare aparate i uređaje odneti na reciklažu u SET - reciklaža d.o.o. prvu fabriku u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme bazirano na zero-waste tehnologiji. To je tehnologija koja 100 odsto električnog otpada reciklira u repromaterijal i polusirovine i to bez hemikalija, prašine ili otpadnih voda.

"Ova akcija počela je 15 jula i do sada je sakupljeno više od 400 tona otpada, što je dobro zato što smo na taj način proizveli isto toliko dragocenih sirovina, ali i sprečili da taj veoma opasni otpad zagadi prirodu Srbije“, izjavio je Nebojša Vraneš, direktor kompanije SET - reciklaža.

2024 © - Vesti online