Sreda 28.09.2011.
15:56
Vestionline, Blic

Sabonis preživeo infarkt i kliničku smrt!

Živ sam - Arvidas Sabonis

Sabonis se prvog radnog dana ove nedelje požalio lekarima na zdravstvene tegobe, ali je u utorak ipak odlučio da zaigra košarku sa prijateljima. Tokom utakmice mu je pozlilo, pa su ovog gorostasnog 46-godišnjaka odmah prebacili u elitni klinički centar u Kaunasu, gde su lekari na vreme uspeli da mu spasu život.

Prema inforamcijama iz te zdravstvene ustanove, Sabonis je bio klinički mrtav, ali samo na nekoliko sekundi. Brza intervencija doktora i povoljan ishod koji je usledio, bili su razlog za opšte zadovoljstvo u bolnici, ali i priličnu dozu humora.

“Rekli su mi da imaju za mene dobru vest: živ sam”, našalio se Sabonis, koji se nalazi u odeljenju za intezivnu negu.

Načelnik kardiološkog odeljenja profesor Remigijus Žaliunas takođe je na duhovit način opisao situaciju u kojoj se našla legenda litvanske i svetske košarke:

“Arvidas je baš srećan momak, doživeo je infarkt baš u centru Kaunasa. Odmah je doveden na pravo mesto, gde je mogla da mu se pruži adekvatna i pravovremena pomoć. Sabonis je na trenutak bio i klinički mrtav, ali su odmah zatim sve njegove životne funkcije proradile normalno”, rekao je zadovoljni profesor.

2024 © - Vesti online