Sreda 28.09.2011.
03:51
Blic

Glavaš proslavio rođendan na privremenoj slobodi

Branimir Glavaš

Glavaš, koji služi kaznu za ratni zločin u KPZ u Mostaru, pušten je na privremenu slobodu prošlog vikenda i, kako se navodi, vreme na slobodi proveo je u mestu svojih roditelja, Drinovcima u opštini Grude, gde je svojevremeno sagradio velelepnu kuću.

"Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uslove da ga pustimo na dvodnevnu slobodu. Tokom godine svi imaju pravo na nedelju dana dopusta, kazao je listu Tahir Ðulić, zamenik načelnika zatvora.

U Drinovcima ga je, kako navodi list, osim rodbine dočekao vrh stranke HDSSB i četrdesetak bliskih prijatelja, koji su mu priredili veliku proslavu povodom 55. rođendana.

Iako je Glavaš naredio da se proslava, koja je navodno bila prilično vesela, ne spominje, informacija je, ipak, procurila u javnost.

"Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali da spavaju u roditeljskoj kući u Drinovcima, dok su neki spavali u obližnjim motelima u Grudama", rekli su meštani.

Od bekstva iz Hrvatske Glavaš je živeo u Hercegovini. Napravio je kuću u Drinovcima i finansirao se, kako je govorio, donacijama dobrih ljudi. Prodao je svoja ratna odlikovanja, a njegov dom je bio i stranačka središnjica HDSSB-a, odakle su se donosile sve važne odluke vezane za stranku. Kuća je neprestano bila puna njegovih prijatelja iz Slavonije, a često ga je posećivao i sin Filip.

Branimir Glavaš je 2010. godine osuđen na osam godina zatvora za ratni zločin počinjen protiv srpskog stanovništva u Osijeku.

2024 © - Vesti online