Utorak 27.09.2011.
22:26
Vestionline

"Svi vole Novaka"!

No1e

U dosadašnjem delu sezone Novak Đoković je osvojio tri grend slem titule, šest puta je pobedio Rafaela Nadala, četiri Rodžera Federera, a u ovom trenutku ima skor 69-2.

"On je već sada ubedljivo najbolji igrač na planeti. Pobedio je Nadala i Federera zajedno 10 puta ove sezone, što je stvarno neverovatno. Mislim da će i u sledećoj sezoni nastaviti da osvaja grend slemove", rekao je Pit Sampras, inače Novakov idol iz detinjstva, dok Majkl Čeng smatra da je izuzetno zabavno gledati Srbina.

"Kao da je na početku sezone šutnuo vrata i svima rekao 'Gledajte me'. Veoma je zabavno gledati ga kako igra i ponaša se na terenu. Mislim da ima u njemu mnogo samopouzdanja i to je ključ sjajne serije", rekao je Čeng.

Rekorder po broju titula u svetskom tenisu Džimi Konors ima svoju teoriju o Novaku.

"Ostalim rivalima zadaje velike probleme jer pomalo igra tenis iz ranijeg doba. Pretvara odbranu u napad toliko dobro da je to fenomenalno", kazao je Konors, dok Džim Kurijer smatra da je Srbin izuzetno fizički izdržljiv.

"Prošle godine smo u ovo vreme pričali o dominaciji Rafaela Nadala, ali sada je Novak Đoković taj čiji tempo ne može da izdrži nijedan teniser, pa ni Rafa. Sigurno je da je postavio novi nivo tenisa, posebno Nadalu, i jedva čekam novu sezonu da vidim kako će Đoković igrati", zaključio je Kurijer.

2024 © - Vesti online