Utorak 27.09.2011.
20:23
Vestionline, Beta

Čelsi na "Mestalji", BATE dočekuje Barsu

Proradio? - Fernando Tores

Posle pobede u prvom kolu na svom terenu protiv Bajera iz Leverkuzena, Čelsi je na prvom mestu u Grupi E i želi da nastavi sa dobrim rezultatima na najtežem gostovanju. Na svoj bivši stadion vratiće se i Huan Mata koji je ovog leta stigao u London iz Valensije. Španski klub se uzda u najveće pojačanje, francuskog defanzivca Adela Ramija, da bi mogao da zaustavi napadače Čelsija među kojima su Nikolas Anjelka, Fernando Tores i Didije Drogba.

U drugom meču Grupe E, Bajer Leverkuzen će na svom stadionu igrati protiv belgijskog Genka. Nemci se u prvom kolu izgubili na gostovanju Čelsiju, a za vikend su u Bundesligi poraženi od minhenskog Bajerna sa 0:3. U Leverkuzenu se nadaju da posle serije loših rezultata mogu da pobede belgijskog šampiona i dođu do prvih bodova, dok Genk želi da ostane neporažen na gostovanju u Nemačkoj.

U Grupi F, Arsenal igra na svom terenu protiv Olimpijakosa i posle pobede za vikend protiv Boltona od 3:0 očekuje da nastavi niz dobrih rezultata i popravi slab utisak sa početka sezone. Arsenal je osvojio bod u prvom kolu na gostovanju u Dortmundu, dok je Olimijakos izgubio u Atini od francuskog Marseja. 

U redovima "tobdžija" neće biti organizatora igre Džeka Vilšira koji je povredio zglob i neće igrati nekoliko meseci. Trener Arsen Venger na sredini terena će se morati osloniti na Mikaela Artetu koji je stigao iz Evertona, a napad će predvoditi kapiten Robin Van Persi.

U drugoj utakmici Grupe F na stadionu Velodrom gostuje Borusija Dortmunda. 

Francuzi su posle pobede u Atini na čelu tabele, ali loši rezultati u domaćem prvenstvu pokazuju da tim nije u formi. Borusija koja je prošle sezone osvojila Bundesligu ali beleži promenjive rezultate, a gostovanje u Francuskoj će pokazati koliko tim iz Dortmunda može ove godine u Evropi.

U Grupi G u Sankt Peterburgu sastaće se dva bivša pobednika Liga Evrope. Zenit, pobednik iz 2008. dočekaće Porto - prošlogodišnjeg šampiona. Ruski tim je u prvom meču iznenađujuće izgubio od Apoela i mora da osvoji bodove na svom terenu da bi ostao u trci za prolaz dalje. 

Portugalci su u prvoj utakmici savladali ukrajinski Šahtjor i lideri su grupe. 

U drugom meču, Šahtjor iz Donjecka dočekaće kiparski Apoel.

Barselona putuje na meč drugog kola grupe H u Belorusiju, gde se sastaje sa ekipom Bate Borisov. Pošto je u prvoj utakmici igrala 2:2 sa Milanom na Kamp Nou, treba da osvoji tri boda da bi održala korak sa italijanskim timom.

Lione Mesi potvrdio odličnu golgetersku formu

Domaći Bate Borisov odigrao je nerešeno u prvom meču u Češkoj, u beloruskom šampionu najavljuje da ne želi da igra epizodnu ulogu, a već ima iskustva igranja na svom terenu u najjačem evropskom takmičenju.

Takođe u Grupi H, Milan je domaćin Viktoriji iz Plzenja i pobedom bi se učvrstio na čelu tabele posle vrednog boda osvojenog u Barseloni. U ekipi Milana Alesandre Pato je povređen kao i Robinjo i Kevin Princ Boateng, pa se trener Masimilijano Alegri nada da će Zlatan Ibrahimović biti spreman za meč i predvoditi napad.

Mecc Grupe G, Zenit - Porto igra se od 18 sati, a ostale utakmice od 20.45h.

Grupa E
20:45h Valensija - Čelsi
20:45h Bajer Leverkuzen - Genk

Grupa F
20:45h Arsenal - Olimpijakos
20:45h Olimpik Marsej - Borusija Dortmund

Grupa G
18:00h Zenit - Porto
20:45h Šahtjor - APOEL

Grupa H
20:45h BATE Borisov - Barselona
20:45h Milan - Viktorija Plzenj

2024 © - Vesti online