Utorak 27.09.2011.
12:32
Beta

Konuzin: Rekao sam ono što smatram ispravnim

Stav Rusije prema Kosovu je stabilan, podržaće srpsku stranu: Aleksandar Konuzin
 

"Rekao sam na konferenciji ono što sam smatrao za ispravno i za sada ne bih želeo da se vratim na to pitanje", odgovorio je Konuzin na pitanje novinara da li je snosio neke posledice zbog svog, neuobičajeneg, nastupa.

Posle predavanja u Institutu za međunarodnu politiku i privredu na temu "Ruska

Pročitajte još:

* Konuzin vikao, a češki ministar spavao

* Beograd oblepljen: Konuzin "ambasador Srba u Srbiji"

* Konuzina bih uzeo za kuma

Federacija i savremeni međunarodni odnosi - sa pogledom na Srbiju", Konuzin je novinarima rekao i da nema zvanične informacije da će ruski premijer Vladimir Putin uskoro posetiti Srbiju, kako su prenosili beogradski mediji.


Konuzin je izjavio i da Moskva podržava stav Srbije o Kosovu i pregovore Beograda i Prištine.

"Stav Rusije o Kosovu je stabilan. Kao i Srbija, zalažemo se da se taj problem

rešava u okviru međunarodnog prava u skladu s odlukama UN, pre svega Savet bezbednosti UN. Rusija na svaki način podržava Srbiju po tom pitanju", naglasio je on i dodao da "na žalost, druga strana i druge strane koje podržavaju tu stranu, imaju druge stavove koji nisu u skladu s odlukama UN, nisu u skladu s međunarodnim pravom i s razumevanjima postignutim u dijalogu".

Konuzin je ocenio da će pregovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, a "Rusija će podržati srpsku stranu" kao i da se protivi jednostranim potezima u rešavanju problema. Rekao je i da Moskva produbljuje strateško partnerstvo s EU, jača odnose sa SAD, ali i s Kinom i drugim zemljama.

2024 © - Vesti online