Utorak 27.09.2011.
11:49
Kurir

Aca Lukas: Tužiću Švajcarce

Ne veruje da će tužbom nešto postići, ali hoće da ih "uzdrma": Aca Lukas
 

To što su ga prošlog petka švajcarske vlasti vratile sa granice i naterale da se vrati u Beograd, jer nije imao radnu dozvolu, opasno je naljutilo Acu Lukasa. Pevač za Kurir tvrdi da su mu prilikom razgovora s graničnom policijom narušena osnovna ljudska prava i da će zbog toga pravdu potražiti na sudu.

"Tužiću ih, jer su prekršili sva moguća ljudska prava! Kategorično su me ubeđivali da moram da se vratim u Beograd. A ja sam rekao da neću i da idem za Nemačku! Ne mislim da ću nešto postići tom tužbom, ali hoću malo da ih uzdrmam", poručuje Lukas i dodaje: "Sve ostalo je bilo regularno, jer mi zaista nismo imali te dozvole, koje su po novom zakonu od 15. avgusta neophodne za rad u Švajcarskoj", kaže Lukas.

On najavljuje da će tabak presaviti i gazda diskoteke u kojoj je trebalo da nastupi.

"On će isto da ih tuži, jer u švajcarskom službenom glasniku nije objavljeno da je taj zakon stupio na snagu. Gazda je pretrpeo veliku štetu zbog rasprodatih ulaznica za moje nastupe u petak i u subotu - zaključuje Aca.

Drugi se vadili na tetku

Za razliku od Lukasa, koji je pred švajcarskim policajcima bio iskren, njegove kolege su se provukle na foru.

- Kad su čuli za Acin slučaj, pevači su na granici pričali da u Švajcarsku idu turistički. Jedan od njih je čak rekao da ide u posetu tetki. Zato su bez problema prešli granicu - kaže izvor Kurira.

2024 © - Vesti online