Ponedeljak 26.09.2011.
22:03
Vestionline

Odbojkašice Srbije izgubile od Nemačke

Nemice nadigrale srpske odbojkašice

U veoma neizvesnom i tvrdom prvom setu timovi su se smenjivale u vođstvu ne dozvolivši bilo kakvu osetniju prednost, sve do vođstva Srbije od 22:21. Ipak, izabranice Zorana Terzića tada su poklekle i Nemice su osvojile četiri uzastopna poena i povele sa 1:0 u setovima - 22:25.

Delovalo je da gubitak prvog seta nije uspeo da značajnije demorališe odbojkašice Srbije, ali kako je odmicao drugi set, tako su raspoložene Nemice sticale sve veću prednost. One su na drugi tehnički tajmaut otišle sa prednošću od 12:16, a do kraja seta bile su još ubedljivije - 15:25.

Pokazale su karakter Srpkinje u trećem setu, jer uprkos zaostatku od dva seta nisu gubile veru u pobedu. U poslednjoj trećini seta počele su da se odlepljuju i nakon 19:15 i 24:18 uspele su da prepolove prednost Nemica na 2:1 u setovima - 25:20.

Ipak, u četvrtom setu naše odbojkašice opet su pokazale nedovoljno koncentracije, blok je bio loš kao i dizanje, pa su Nemice ubrzo povele sa pet razlike. Kako se set bližio kraju, Srpkinje su bile sve nervoznije i zasluženo su izgubile sa 17:25.

Selektor Srbije Zoran Terzić nije bio preterano razočaran porazom, jer će naše odbojkašice imati priliku za popravni ispit protiv selekcije Rumunije u osmini finala.

"I u prvom i u drugom setu imali smo bolji procenat napada i prijema, što zvuči zaista čudno, ali su Nemcice dobile setove zbog veće broja naših grešaka. Bilo je detalja koje nismo odradili, a dogovorili smo se pre utakmice, i naša igra se pojavljivala samo na momenate. Možda je i dobro da smo danas izgubili, da bi devojke počele više da misle o svojoj igri, a manje od medalji, gledaocima i pritisku. Igraćemo protiv Rumunije za prolaz u četvrtfinale, i ta selekcija zaslužuju respekt, tako da ćemo morati da oigramo maksimalno, ako želimo prolaz u četvrtfinale i meč protiv Poljakinja", rekao je selektor Zoran Terzić posle meča.

2024 © - Vesti online