Ponedeljak 26.09.2011.
19:11
Vestionline, Beta

LŠ: Bajern dočekuje Siti, Ajaks u Madridu

Bajern i Mančester siti nalaze se na vrhu tabele u domaćim takmičenjima, a imaju i razigrane napadače, pa se očekuju golovi na "Alijanc areni". U redovima 'Bavaraca' Mario Gomez je već postigao osam golova u sezoni, dok je Frank Riberi najbolji asistent Bundeslige sa četiri dodavanja za gol.

U redovima Sitija, Serhio Aguero takođe je bio osam puta strelac u prvenstvu, a njegov klupski kolega Džeko šest puta. U formi su i David Silva i Samir Nasri koji imaju po četiri asistencije. Ipak, i pored ubojitog napada Sitija koji mogu da pojačaju i Karlos Tevez i Mario Baloteli, Bajern ima mnogo više iskustva u LŠ, a zabeležio je i pobedu u prvom kolu na gostovanju Viljarealu.

Siti je pre dve nedelje igrao nerešeno kod kuće protiv italijanskog Napolija. Ukoliko pobedi, Bajern bi imao pet bodova više od rivala u grupi i bio bi bliže prvom mestu što bi olakšalo put do finala, koje će se ove sezone igrati na njihovoj "Alijanc areni".

U drugom meču Grupe A Napoli će dočekati Viljareal u prvoj utakmici LŠ na stadionu "San Paolo" još od kada je Maradona predvodio tim, krajem osamdesetih.

Napolitanci se uzdaju u organizovan napad i čvrstu odbranu, a njihov najbolji strelac Edison Kavani pokušaće da postigne i drugi gol u takmičenju, pošto je već bio precizan na Gradskom stadionu u Mančesteru. U redovima Viljareala, napadač Đuzepe Rosi će putovati u Italiju, ali njegov nastup je još uvek neizvestan.

Ukoliko izgubi, 'žuta podmornica' bi se našla u teškoj situaciji da izbori nastavak takmičenja u Evropi, jer je očekuju još dva teška gostovanja u Minhenu i Mančesteru.

U Madridu će gostovati Ajaks, a domaći tim i ove sezone ima sjajan napad ali ima problema u odbrani. Dva Portugalca iz zadnje linije Reala - Pepe i Fabio neće igrati, a u timu bi prvi put mogao da se pojavi Hamit Altintop. Ronaldo je kao i prošle sezone precizan, pa će tim iz Amsterdama imati težak zadatak da ostane neporažen na "Bernabeu".

U drugom meču Grupe D Olimpik iz Liona dočekuje zagrebački Dinamo i trebalo bi da na svom terenu dođe do pobede, pošto su u prošloj utakmici igrali nerešeno u Amsterdamu.

Dinamo je u prvoj utakmici na Maksimiru izgubio od Reala 0:1, a Zagrepčani se nadaju se da bi mogli da iznenade Francuze i postignu gol.

Iznenađujući lider Grupe B, turski Trabzonspor igraće na svom stadionu protiv francuskog šampiona Lila i ukoliko osvoji bodove ima dobre šanse da u debitantskom nastupu u LŠ napravi ogroman uspeh.

Inter će u istoj grupi posle neočekivanog poraza od Trabzonspora na svom terenu (0:1) morati da se bori za prve bodove u Moskvi. CSKA je već iskusna ekipa u LŠ i retko gube na svom terenu, a Inter je oslabljen za Veslija Snajdera i reprezentativca Srbije Dejana Stankoića koji neće igrati zbog povrede.

Ipak, u milanskom timu se nadaju da bi novi trener Klaudio Ranijeri mogao da donese uspehe i u Evropi, pošto je u prvoj utakmici na klupi u italijanskoj ligi zabeležio pobedu.

U grupi C Mančester Junajted biće domaćin Bazelu, a Benfika gostuje rumunskom Ocelul Galaciju. Za Junajted neće igrati Vejn Runi zbog lakše povrede, što ipak ne bi trebalo da bude presudno budući da trener domaćih ser Aleks Ferguson ima dobra rešenja za napad i bez najboljeg strelca premijer lige u ovoj sezoni.

Benfika će biti prvi gost rumunskom klubu u elitnom evropskom takmičenju i u portugalskom timu se nadaju da bi mogli da ostvare vrednu pobedu, iako su prošle godine u LŠ izgubili na svim mečevima gostovanja.

Grupa A
20:45h Bajern - Mančester Siti
20:45h Napoli - Viljareal

Grupa B
18:00h CSKA Moskva - Inter
20:45h Trabzon - Lil

Grupa C
20:45h Mančester Junajted - Bazel
20:45h Ocelul - Benfika

Grupa D
20:45h Olimpik Lion - Dinamo Zagreb
20:45h Real Madrid - Ajaks

2024 © - Vesti online