Ponedeljak 26.09.2011.
18:01
Vestionline

Dušan Domović-Bulut među 32 najbolja igrača sveta

Alkatraz - Dušan u prodoru postiže koš

Predstavnik Srbije, Dušan Domović-Bulut, uspeo je da prođe prvu rundu takmičenja pobedom nakon produžetka i to nad lokalnom legendom stritbola Džoš "Kralj“ Marejem. U veoma izjednačenoj borbi, nakon regularnog dela igre bilo je 18:18, da bi u produžetku Domović postigao još dva pogotka za razliku od svog protivnika Mareja koji je samo jednom uspeo da ubaci loptu u koš. Utakmica je završena rezultatom 22:20 za Domovića. Ovo je ujedno bila utakmica sa najviše postignutih poena u prvoj rundi takmičenja.

U narednom krugu, protiv Tremein Daltona, Domoviću je izbegla pobeda i prolaz među 16 najboljih u poslednjoj sekundi. Pri rezultatu 15:14 za Daltona, Domović je imao šut za dva poena, ali na žalost lopta nije htela da prođe kroz obruč.

Domovićev rezultat svakako nije ostao nezapažen, u direktnom prenosu putem interneta, voditelji su u par navrata isticali odličnu igru Domovića kao i atraktivnost košarke koju je pokazao u Alkatrazu.

Nakon turnira Domović je izjavio da je turnir  brutalan!

"Igrači koji su se kvalifikovali za finale Red Bull King Of The Rock turnira su zaista bili odlični i fizički spremni. Drago mi je da sam imao šansu da odmerim snagu sa svetskom elitom stritbola, ali isto tako ostaje žal zbog promašenog poslednjeg šuta. Na žalost, taj promašaj mi nije dozvolio da se u narednoj rundi takmičenja sastanem sa "Bebi Šekom“, svetskom legendom stritbola i pobednikom takmičenja u Alkatrazu“.

Svaki igrač na "Steni“ je naporno radio kako bi zaslužio svoje mesto da bude tu, tako da posle svog prolivenog znoja, nisu imali nameru da dopuste protivniku da prođe bez borbe. Uvodne runde su bile pune naboja do te mere, da su neki igrači pregoreli na samom startu, dok su drugi igrali pametniju igru, pa im je ostalo goriva i za naredne runde. Ajzeja „Clutch“ Bouman, šampion iz 2010, imao je veoma jak nastup na svom putu da ponovo osvoji krunu, stigavši do najboljih 16. Međutim, u trćoj rundi, nekadašnji Kralj je pao, pošto je bio pobeđen od Delejn Finlija, koji se kvalifikovao u Norfolku, država Vašington. 

2024 © - Vesti online