Ponedeljak 26.09.2011.
11:48
Vestionline

Kazne za Partizan i Rad zbog vređanja gej populacije!?

"Na udaru navijača"

Zajedničkim skandiranjem tokom meča, navijači Partizana i Rada poslali su poruku mržnje učesnicima predstojeće Parade ponosa u Beogradu, 2. oktobra.

"Čekamo izveštaj delegata pa ćemo da vidimo šta dalje. Za sada ništa konkretno ne možemo da kažemo", istakao je za "Alo" disciplinski sudija Slobodan Pajović.

Prvi čovek kluba sa Banjice Ranko Stojić izjavio je da on i njegov klub nikada neće podržati bilo kakvu vrstu diskriminacije.

"Uvek sam bio i uvek ću biti protiv svakog nasilja i svake vrste diskriminacije. Svako ima pravo da slobodno izrazi svoj stav. Međutim, ne treba da se kazni samo Partizan i Rad. Sa druge strane, mogu da razumem i ljudi koji su protiv toga, sve dok nikoga fizički ne ugfrožavaju", rekao je Stojić.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) srbije snimalo je u subotu uveče utakmicu Partizan - Rad, posebno ponašanje navijača, i, kako je najavljeno, nakon pregledavanja snimka biće identifikovani svi koji su uzvikivali homofobične parole i protiv njih će biti podnete krivične prijave.

2024 © - Vesti online