Nedelja 25.09.2011.
19:50
Vestionline

Đelić: Srbiji 240 miliona dolara od SB

"Najvažnije za Srbiju jeste da je dogovoreno sa SB i MMF da možemo da povučemo 200 miliona dolara, što je prva tranša dogovorenog kredita", rekao je Đelić za RTS.

Zamenik premijera je precizirao da će polovina od te sume biti iskorišćena za podršku budžetu, dok će druga polovina otići za energetski sistem, finansiranje bezbednosti puteva i zdravstvo.

Pola sume kao podrška budžetu: Božidar Đelić


"Što se tiče MMF, preduzete su sve mere da u četvrtak Fond odobri program iz predostrožnosti u vrednosti od milijardu evra", dodao je Đelić.


Prema njegovim rečima, glavna tema zasedanja Svetske banke i MMF je ekonomska kriza u svetu i evrozoni, koja je, kako je istakao, neverovatnih razmera i najveća u poslednjih 30 godina.


Govoreći o tome da li je ugroženo poslovanje grčkih banaka u Srbiji, u svetlu spekulacija o mogućem bankrotu Grčke, on je istakao da taj problem ne postoji pošto te banke posluju po zakonima Srbije i građani apsolutno nemaju razloga za zabrinutost.


Đelić predvodi delegaciju Srbije, u kojoj je i guverner Narodne banke i guverner Srbije u MMF Dejan Šoškić, na Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, koja se održava u Vašingtonu.

2024 © - Vesti online