Nedelja 25.09.2011.
14:21
J. L. P. - Vesti

Sukob ministra i glavnog pregovarača?

Prema rečima našeg sagovornika, Stefanović je ljut na Bogdanovića jer misli da on podstrekuje predsednike četiri opština na severu Kosmeta na tvrd stab i beskompromisan stav, dok je ministar zamerio glavnom pregovoraču što ga je isključio iz pregovora sa bivšim komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Sukob kad mu vreme nije: Stefanović i Bogdanović


 

- Stefanović veruje da Bogdanović stoji iza protivljenja predsednika četiri srpske opštine i njihovog nepristajanja na dogovore koje je postigao zvanični Beograd. Takođe, veruje i da je Bogdanović to uradio kako bi učvrstio svoju političku poziciju i dobio na značaju.

S druge strane, Bogdanoviću se nije dopalo što ga je Stefanović tokom pregovora sa Bilerom ostavio ispred vrata, kao da nije ministar nego lokalni političar, kaže naš sagovornik.


On dodaje da su promenu u odnosu dvojice političara primetili i građani, koji su danonoćno na blokadama na prelazu Jarinje.


- Svi su primetili da se njih dvojica izbegavaju. A, naročito je bilo očigledno poslednji put kada je Stefanović bio da obiđe barikade, potpuno ignorišući da je tu i ministar Bogdanović. Mnogi su u čudu šta se dešava, kaže naš sagovornik.


Da li je zaista došlo do sukoba pokušali smo da saznamo od Stefanovića, ali se on nije javljao na telefon.

2024 © - Vesti online