Nedelja 25.09.2011.
07:46
Vestionline

Vučurević hoće da tuži Srbiju

Tuži Srbiju zbog nezakonitog držanja u pritvoru

"Moji advokati i ja pripremamo tužbu protiv Srbije zbog nezakonitog hapšenja i nezakonitog držanja 44 dana u pritvoru", rekao je Vučurević na skupu podrške u centru Trebinja.

Skup pod nazivom "Dobrodošao, Božidare", održan na Trgu slobode, organizovali su Udruženje građana Stare i Istočne Hercegovine, prijatelji, saborci, oficiri VRS i lokalni odbor Srpske demokratske stranke, čiji je Vučurević jedan od osnivača.

Vučurević je dodao da je "razočaran današnjom Srbijom".

"Da sam imao devet glava, koliko je bilo braće Jugovića, sve bih ih dao za majku Srbiju, a danas za onakvu Srbiju kakvu sam video i proživeo ne bih dao ni pet trulih krušaka", kazao je Vučurević.

Pred stotinak okupljenih, pored Vučurevića, govorili su i pesnici, kao i Vučurevićevi prijatelji.

Vučurević je uhapšen početkom aprila na graničnom prelazu između Srbije i BiH po poternici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina u Dubrovniku.

Hrvatsko pravosuđe ga tereti za bombardovanje Dubrovnika početkom devedesetih godina 20. veka, kada je obavljao funckiju čelnog čoveka opštine Trebinje.

Vučurević je sredinom juna pušten da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku, pošto je ambasada Bosne i Hercegovine u Beogradu dala pismenu garanciju da on neće napuštati teritoriju Srbije. Vučurević je, međutim, 10. septembra prebegao u Trebinje.

2024 © - Vesti online