Nedelja 25.09.2011.
06:00

Zukorliću sad smeta i Izetbegović

"Izetbegović se upregao u kolo beogradske politike"
 
"Ne postoji nikakva ideologija, niti medijska hajka koja može pokopati tu harizmu. To, očito, jedino može učiniti onaj ko nosi njegovo prezime i ko, kako kaže, liči na svoga oca", rekao je Zukorlić u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu".

Muftija je optužio Izetbegovića mlađeg da se sam "upregao u kolo beogradske politike", što, kako kaže, može imati katstrofalne posledice i po Bošnjake u celini.

Reagujući na intervju Izetbegovića sarajevskoj Federalnoj televiziji u kome je on rekao da Zukorlić vodi politiku konflikta, muftija smatra "žalosnim" to da član Predsedništva BiH i Beograd "šalju identične poruke Bošnjacima Sandžaka".

Bakir Izetbegović

"Ako sam u prilici da biram između konflikta i slobode, ja ću izabrati konflikt. Čak se ponosim što sam u konfliktu sa svima s kojima danas jesam u konfliktu", poručio je muftija dodavši da je navodna konfliktnost kao pojava u Sandžaku zapravo jedini preostali dokaz da "Sandžak nije potopljen i da Bošnjaci ovde nisu poraženi".

Zukorlić smatra da je poslednjih nekoliko susreta srpskog predsednika Borisa Tadića s Bakirom Izetbegovićem "dalo velike rezultate".

"Oni su, očigledno, našli zajednički interes i zajedničkog neprijatelja. Nema dileme da igraju na istoj strani", rekao je muftija koji, međutim, smatra da Izetbegović nema moralnog kredibiliteta da govori o konfliktima, niti da bilo koga poziva na "prevazilaženje konflikta".

2024 © - Vesti online