Nedelja 25.09.2011.
01:11
Mondo

Ruski film o Đorđu Marjanoviću

Miljenik ruske publike: Đorđe Marjanović

Čuvenog pevača Đorđa Marjanovića nedavno je u Prčnju posetila ekipa ruske televizije koju je predvodila Ljudmila Ljubimova, producentkinja Međunarodnog koncertnog programa iz Moskve. Ljubimova snima seriju dokumentarnih filmova o zvezdama jugoslovenske estrade i tom prilikom je rekla da je Đorđe ruski "uvaženi miljenik, kao čovek i kao pevač, izvođač jugoslovenskih i ruskih pesama".

Dokumentarni film o jugoslovenskoj estradi u oktobru će biti emitovan na prvom nacionalnom kanalu ORT, a Đorđe u serijalu ima posebno mesto. Kamere ruske televizije ispratile su boraveći kod pevača i odlikovanje Đorđa Marjanovića zlatnom medaljom za doprinos svetskoj kulturi, koju mu je nedavno u Stolivu uručio Viktor Karcev.

Đorđe je 14. aprila 1990. doživeo moždani udar na koncertu u Melburnu, gde je bio gost Lepe Brene. Posle tragičnog momenta na australijskoj sceni Đorđe neko vreme nije mogao da govori. Kasnije mu se govor povratio u izvesnoj meri, tako da sada može da priča, ali otežano. Uprkos bolesti, na insistiranje svojih obožavalaca priređivao je koncerte gde je uglavnom pevao sa gostima, i na plejbek svoje stare hitove. Oprostio se od muzičke publike i publike uopšte 31. maja 2004. koncertom u Sava centru.

2024 © - Vesti online