Subota 24.09.2011.
17:53
Vestionline

Dačić: Principi za KiM, kao i za Izrael i Palestinu

"Stav američkog predsednika je da rešenje ne može da se donese u UN ako se prethodno ne postigne dogovor između Izraelaca i Palestinaca. I na Kosovu treba da bude tako, ali problem je što je, pre nego što je dijalog završen, jedan deo međunarodne zajednice postupilo drugačije", rekao je Dačić novinarima u Ratini kod Kraljeva.

Napraviti jaku Srbiju: Ivica Dačić

Dačić je istakao da bi za Srbiju važili slični principi kada bi ona bila jači saveznik SAD, ali da pošto to očgledno nije, mora da vodi tešku borbu - s jedne strane za očuvanje Kosova, a sa druge, za očuvanje Srbije i srpskog naroda koji je ugrožen.

"Samo jaka Srbija može da bude velika, ne velika po teritoriji nego da se izbori da opet bude zemlja čija će se reč uvažavati", rekao je Dačić.

Dačić je u selu Ratina kod Kraljeva prisustvovao otvaranju tradicionalne, pete po redu, manifestacije "Projada", u porti hrama Svetog Jovana Krstitelja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je i u prisustvu predstavnika ambasada Rusije, Ukrajine i Belorusije položio vence na spomenik podignut u znak sećanja na pogibiju 36 Rusa u borbama za oslobođenje Kraljeva 1944. godine.

2024 © - Vesti online