Sreda 23.12.2009.
08:51
Vestionline

Šumaher ponovo u Formuli 1

Mihael Šumaher ponovo jaše, ali ne za ''Ferari'', nego za ''Mercedes''

"Bild" je objavio da je Šumaher, koji se povukao iz Formule 1 2006. godine, potpisao ugovor vredan sedam miliona evra.

Šumaher će naredne sezone voziti za boje "Mercedesa" i pod dirignetskom palicom Rosa Brona, sa kojima je osvojio svih sedam titula svetskog prvaka. Šumaher i Bros imaju dve titule sa timom "Benetona" i pet sa italijanskim "Ferarijem".

"U prethodne tri godine pauze sakupio sam dovoljno energije i sada se osećam odlično. Osećam da sam spreman za ozbiljne izazove. Ubeđen sam da mogu ravnopravno da se takmičim sa ostalima. Povreda vrata zbog koje prošle godine nisam mogao da vozim za Ferari više nije problem", rekao je Šumaher.

Iskusni vozač će se u ''Mercedesu'' pridružiti sunarodniku Niku Rozbergu - u timu koji je 2009. u bojama "Bron Dži Pija" (Brawn GP) osvojio i prvenstvo u konkurenciji vozača i konstruktora. Mercedes je ove godine kupio ''Bron Dži Pi'', tako da se tim sada zove ''Mercedes Grand pri''.

Četrdesetogodišnji Šumaher je još prošle sezone planirao povratak u ekipu "Ferarija", kao zamena za Brazilca Felipea Masu, ali je od tih planova morao da odustane zbog povrede vrata koju je zadobio u februaru u udesu tokom vožnje na motociklu.

2024 © - Vesti online