Subota 24.09.2011.
11:12
Vestionline

Rakočević: Niko me nije zvao od 2009.

Igor Rakočević i dalje želi da igra za Srbiju

"Istine radi, poslednje dve godine nisam dobio nijedan poziv, niti obavio bilo kakav razgovor sa bilo kim iz nacionalnog saveza, od čelnika, do selektora. Povreda se isprečila samo 2009. pred EP u Poljskoj. Tada sam imao problema sa Ahilovom tetivom, što sam selektoru dokumentovao snimcima i doktorskim nalazima, za šta je on imao razumevanja. To je praktično bio i naš poslednji kontakt - izjavio je Rakočević.


Ivković je kao drugi razlog zašto nije ovog leta pozvao Rakočevića, naveo to što nije imao klub.

"Iskreno, to me je iznenadilo, u početku i malo naljutilo, jer ja trenutno nemam klub, ne zbog toga što nisam imao dobru sezonu. Naprotiv. Iza mene je sjajna godina. Već zato što mi je prioritet da igram u ekipi koja ima aspiracije da osvoji Evroligu, jedini trofej koji mi nedostaje u karijeri. O tome mogu da posvedoče i konkretne ponude bogatih evropskih klubova, koji su nudili pozamašan novac, ali sam ih odbio, sve zbog Evrolige. U narednih desetak dana će moja priča i dobiti potvrdu, potpisivanjem ugovora", kaže Rakočević i dodaje da je i dalje raspoložen da nastupi za Srbiju.


On je još dodao da je imao kontakte sa Crvenom zvezdom.

"Crvena zvezda je moja velika ljubav, klub u kom sam stasao kao igrač. Sigurno ću se jednog dana vratiti. Realnije je da ponovo obučem crveno-beli dres sledećeg leta ili 2013."

2024 © - Vesti online