Subota 24.09.2011.
10:15
Vijesti

Milo tajnom večerom krči put nazad?

Milo Đukanović u pratnji stiže na "tajni skup" crnogorskih patrota

Neformalnom sastanku u budvanskoj vili "Gorica" prisustvovao lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, dok Krivokapić nije pozvao šefa države Filipa Vujanovića i premijera Igora Lukšića koji trenutno boravi u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Više učesnika sastanka kazalo je "Vijestima" da je većina zvanica svoje izlaganje posvetilo identitetstkim pitanjima. "Osećao se neki patriotski naboj, deo učesnika je govorio o ugroženosti Crne Gore, uz konstataciju da su problemi Crne Gore izvan Crne Gore", kazao je jedan izvor "Vijesti" sa sastanka.

Učesnici su, kako tvrde izvori "Vijesti", govorili o svom viđenju stanja u sferama i institucijama iz kojih dolaze, tako da je bilo reči o akademijama nauka, Univerzitetu Crne Gore, kulturi, medijima...

Iz Krivokapićevog kabineta medijima je kratko saopšteno da je reč o periodičnom susretu sa crnogorskim intelektualcima, što je ustaljena praksa predsednika Skupštine.

Nova srpska demokratija (NOVA) smatra da je cilj ovog sastanka stvaranje atmosfere da se sa političke scene skloni premijer Igor Lukšić, a vrati Milo Đukanović.

"Skup režimskih intelektualaca, pod patronatom Krivokapića, a o trošku države, imao je za cilj da se pronađu načini kako dodatno podeliti i destabilizovati Crnu Goru i usporiti ili trajno prekinuti njene evropske integracije", rekao je agenciji MINA portparol NOVE Jovan Vučurović.

O tome, kako je kazao, svedoči i prisustvo Đukanovića takvom druženju, "pošto je bivši premijer veoma zainteresovan da Crna Gora ne dobije datum pregovora".

Do takvog ishoda, smatra Vučurović, najbrže će doći "potenciranjem starih dukljanskih priča i stvaranjem tenzija, za šta će biti iskorišćeni pojedini poslušni intelektualci i režimski novinari".

2024 © - Vesti online