Petak 23.09.2011.
17:51
Beta

"Nedopustivo dalje zaduživanje Srbije"

Robovi duga

"Dodatno zaduživanje države emitovanjem dugoročnih evroobveznica nikako se ne može nazvati znakom da su investitori povratili poverenje u Srbiju već prodajom budućnost privrednika, zaposlenih i svih ostalih građana Srbije", navedeno je u saopštenju Unije.

Srbiji su, kako je procenilo to udruženje, neophodni zdravi uslovi za razvoj umesto "finansiranja nagomilane birokratije i državnog parazitizma".

Unija poslodavaca Srbije smatra da je Vlada Srbije prodajom evroobveznica u iznosu od milijardu dolara zadužila buduće generacije i ugrozila dugoročni razvoj zemlje, i to bez odluke Skupštine Srbije i konsulatovanja privrednika.

"Srbija već spada u zemlju sa visokim porezima i doprinosima na zarade, brojnim fiskalnim i parafiskalnim opterećenjima i nametima, visokim administrativnim troskovima poslovanja i ukoliko se zaduživanje države nastavi to će prouzrokovati samo veće poreze i namete i za privredu i građane i dovesti do daljeg pada kupovne moći i srozavanja životnog standarda stanovništva", ističe se u saopštenju Unije.

2024 © - Vesti online