Petak 23.09.2011.
11:10
Beta

Azerbejdžan pokušao da kupi medalje?

U izveštaju Bi-Bi-Sija navodi se da je Međunarodna amaterska bokserska organizacija (AIBA) dobila nekoliko miliona dolara od neimenovanog azerbejdžanskog privatnika, kako bi se osigurao olimpijski uspeh Azerbejdžana.

AIBA je odbacila ove navode kao "besmislene i neistinite", ali je saopštila da će pokrenuti istragu.

"Pozdravljamo objavu AIBA o momentalnoj istrazi o ovim navodima i očekujemo rezultate", rekao je Rojtersu direktor za komunikacije u MOK-u Mark Adams.

On je naglasio da MOK veoma ozbiljno shvata optužbe o korupciji i zatražio da Bi-Bi-Si dostavi sve dokaze bokserskoj asocijaciji.

Ovo nije prvi put da se AIBA našla u centru optužbi za korupciju.

MOK je zadržao više od milion dolara sredstava namenjenih ovoj organizaciji posle Olimpijskih igara u Atini 2004. godine, zbog ozbiljnih sumnji u proces bodovanja na bokserskim mečevima i izbor sudija.

Bokserski turnir u Atini obeležilo je nekoliko kontroverznih mečeva zbog kojih su gledaoci i navijači širom sveta burno negodovali.

MOK je odmrznuo ova sredstva više od dve godine posle odlaska sa funkcije dugogodišnjeg šefa amaterske bokserske organizacije Anvara Čoudrija, koji je i sam bio optužen za korupciju.

2024 © - Vesti online