Četvrtak 22.09.2011.
18:45
Vestionline

Nema saglasnosti oko datuma izbora

Stranke nikako da se dogovore o datumu izbora
 

"Pošto znamo da se izborni ciklus mora završiti do 15. maja, to je sada jedan okvir u kome se krećemo i mislimo da će (izbori)... biti održani krajem marta", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da se ne treba plašiti izbora bilo da budu održani u januaru, februaru ili martu.

Ružić je kazao da je SPS u kampanji od završetka prošlih izbora i da očekuje da buduća vlada bude vlada kontinuiteta u smislu proklamovanih ciljeva.

Prema njegovim rečima, SPS može da razgovara samo sa onim strankama koje baštine te principe.

On je kazao da je koalicija SPS-PUPS-JS dokazala da je donela veliki stepen stabilnosti društvu i da je preuranjeno govoriti sa kim semože praviti postizborna koalicija.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je u intervjuu "Večernjim novostima" da će "izbori biti onda kada im je vreme, kada ih zakon propisuje, na proleće".

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je novinarima da ima informaciju da će izbori biti održani u drugoj polovini januara 2012. godine.

On je rekao da će vladajuća koalicija biti prinuđena da tada ide na izbore, što nagoveštava povlačenje zakona iz skupštinske procedure, vođenje noćnih pregovora o nekim amandmanima.

"To se uvek dešava u složenim kolacijama pred kraj mandata", rekao je Markićević i naveo da će izbori biti održani u drugoj polovini januara i zbog izjava predstavnika MMF-a koji govore da će u febuaru postaviti novi uslov koji se odnosi na štednju.

2024 © - Vesti online