Četvrtak 22.09.2011.
14:21
Vestionline

Priština kupuje helikoptere za KPS

KPS dobija pojačanje u vidu helikoptera i oklopnih vozila
 

"Zeri" ističe da situacija na severu Kosova nakon povratka policije i carinske kontrole na prelaze kod Jarinja i Brnjaka ističe potrebu za takvom opremom.


List navodi da je ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi zatražio nedavno kupovinu dva helikoptera i druge sofisticirane opreme za policiju u akcijama primene zakona.
 

Redžepi je bio primoran da zatraži kupovinu helikoptera pošto su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije "ROSU" bili “na milosti i nemilosti” Kfora kada su krenuli u akciju na severu Kosova.

Zvaničnici u Prištini su potvrdili da je projekat za jačanje logistike za kosovsku policiju u osnovi dobio zeleno svetlo od kosovske izvržne vlasti, ali se očekuje izdvajanje sredstava u narednih nekoliko dana, kada projekat bude predstavljen kosovskoj skupštini.

Planira se da se za kupovinu dva helikoptera izdvoji oko 20 miliona evra.

Govoreći o neophodnosti opremanja kosovske policijije helikopterima i oklopnim vozilima, Redžepi je zatražio od članova Komisije za bezbednost da pruži podršku planu, koji se može implementirati u kratkom vremenskom periodu.

Kosovska policija, iako je nastala pre 12 godina, ima nekoliko oklopnih vozila i šest pilota u svojoj strukturi, ali ne i vazduhoplove.

2024 © - Vesti online