Četvrtak 22.09.2011.
11:51 >> 12:19h
Beta

Zemljotres odneo 110 života

Stene su padale sa planina, tlo se pomeralo, nestajale su kuće, ljudi...
 

Stanovnici sela u indijskoj državi Sikim ispričali su kako su stene pale sa planine i sravnile njihove kuće posle zemljotresa jačine 6,9 stepeni. Klizišta i odroni blokirali su jedini put koji vodi do severnog dela Sikima, koji je blizu epicentra, sprečavajući dolazak spasilaca i odlažući evakuaciju povređenih helikopterima.

U prestonici Sikima Gangtoku, vlasti su jutros bilans poginulih povećale na 78 u toj državi. Još 18 osoba poginulo je dve susedne indijske države, osmoro na Tibetu, šestoro u Nepalu i jedna u Butanu.

Pročitajte još:

* Zemljotres jačine 6,2 drmao Japan

* Japan: Stigao i razorni tajfun

* Eksplodirala nuklearka u Francuskoj

U Čungtangu, selu nedaleko od epicentra, 36-godišnja Pulmaja Lepša ispricala je kako je njen sin tinejdžer poginuo u odronu koji je izazvao zemljotres.

"Odjednom je nastao pakao, tlo se pomerilo. Za nekoliko minuta, izgubila sam sina i kuću. Stene su ga ubile", ispričala je.

Čungtang služi kao baza za hiljade migranata koji rade na izgradnji hidrocentrale. Osamnaestoro radnika ubijeno je u srušenim kućama i klizištima koja su oštetila brojne puteve.

Više od 135 zgrada i kuća uništeno je i oštećeno u tom mestu kroz koje svake godine prolaze planinari na putu prema vrhovima Himalaja.

2024 © - Vesti online