Četvrtak 22.09.2011.
12:48
Vestionline, Kurir

Pilić: Novak je potreban svetskom tenisu!

Nikola Pilić i Novak Đoković

Nekadašnji trener i mentor Novaka Đokovića, Nikola Pilić izjavio je da ga zabavljaju imitacije koje izvodi prvi igrač sveta i da je to potrebno današnjem tenisu.

"Nemci verovatno ne mogu da razumeju Novakovu zabavu, ali to odgovara njegovom mentalitetu. On jednostavno uživa u tome što radi. Novak nema facu pokeraša, jer ne zna da krije osećanja. Cenim rezultate koje postiže Federer, ali kod njega nema emocija. Tenisu su potrebni igrači poput Noleta, ili kao što su ranije bili Beker, Konors ili Mekinro. Sport je danas šou-biznis. U vreme recesije i teške ekonomske krize, ljudima je potreban smeh, a Đoković zna to da radi", kazao je Pilić.

Iskusni stručnjak smatra da najbolji igrač sveta ima dara i za glumu.

"Mnogo mi je smešno kako imitira Šarapovu ili Nadala. Ima talenta za glumu. Međutim, Nole je veoma ozbiljan momak koji voli da se ponekad opusti".

Bivši savetnik Dejvis kup selekcije osvrnuo se na neverovatnu sezonu koju ima Novak Đoković.

"Izgubiti samo dva meča od decembra je istorijski uspeh. Nole je popravio servis, forhend i fizički je postao kompletan igrač. Ove godine je sve osvojio i stekao samopouzdanje. Tri-četiri godine Nadal je rušio sve protivnike, ali mislim da je došlo vreme Đokovića".

Nikola Pilić očekuje da će 2012. godina biti teška za Novaka Đokovića.

"On je ove godine osvojio toliko turnira da već sada mora da se fizički i psihički odmori za sledeću sezonu. Biće teško, jer će svi želeti da ga pobede, ali on je pobednik i zna da se nosi s takvom vrstom pritiska", zaključio je na kraju Pilić.

2024 © - Vesti online