Četvrtak 22.09.2011.
07:48
Press

Srbija gradi vojnu bolnicu i avio-bazu u Angoli

Dragan Šutanovac
 

Postoji apsolutna verovatnoća da srpske firme dobiju i posao rekonstrukcije avio-baze i izgradnju fabrike za šivenje uniformi. Izgradnja bolnice je najizvesnija, što je ministru Šutanovcu potvrdio i predsednik Angole Hose Eduardo Dos Santoš.


Uskoro će ekspertska misija doći u Beograd, a zatim i vojni ministar Angole, kako bi tokom uzvratne posete finalizirali dogovor. Osim toga, i odbrambena industrija trebalo bi u narednom periodu da sklopi značajan ugovor, saznajemo u Ministarstvu odbrane.


- Vrlo sam zadovoljan posetom prijateljskoj Angoli, jer smo dogovorili poslove u oblasti vojnog zdravstva, vojne industrije, obrazovanja i logistike. Prezentovali smo naše mogućnosti i ideje za izgradnju, postavljanje i rukovođenje vojnom bolnicom, koja je impresionirala domaćine. Kadeti iz Angole vrlo brzo bi mogli da dođu na dalje školovanje na našu vojnu akademiju i to će biti još jedna potvrda unapređenja odnosa... - naveo je Šutanovac.


Srpska delegacija, na čelu sa ministrom odbrane Srbije Draganom Šutanovcem, juče je, tokom drugog dana posete Angoli, obišla vojnu bolnicu, vojno-tehnički institut, obrazovne institucije u kojima se školuju vojni kadrovi, kao i bazu za pomorske operacije.

Šutanovac je u prestonici Luandi položio venac na spomenik prvom predsedniku Angole Antoniju Agostinu Netu.


Podsetimo, srpska vojna industrija je do sada od poslova izvoza oružja inkasirala više od 1,2 milijarde dolara.

2024 © - Vesti online