Četvrtak 22.09.2011.
06:18
Alo!

Borko: Znam da hoće da me ubiju!

Borislav Stefanović
 

- Postoje informacije da se organizuje atentat na Borka Stefanovića. Pored toga, juče se desio jedan incident koji je takva saznanja i potvrdio. Kada je Stefanović došao ispred motela u Leposaviću, gde odseda, zatekao je dvojicu Albanaca i dvojicu Srba kako sede i čekaju ga. Proverom je utvrđeno da su Albanci bivši borci OVK. Kosovska policija ih je ispratila u južnu Mitrovicu - rekao je za “Alo!“ dobro obavešteni izvor.

Stefanović nije iznenađen

Šef pregovaračkog tima Borko Stefanović nije bio iznenađen ovim našim saznanjima kada smo ga juče pozvali za komentar.


- Dobio sam i ja takve informacije i smatram da su realne. Krećem se po barikadama i znam da su mnogi ljudi zloupotrebljeni. Ne plašim se, ali mi je neprijatno jer vidim da postoje pokušaji da se naruši jedinstvo u narodu, što nam je jako potrebno - napominje Stefanović. On kaže da zbog ovih pretnji nije pojačao obezbeđenje.


- Ja ni nemam obezbeđenje, osim kada idem na Kosovo. Ne može me ništa zaustaviti da radim, kao i do sada, u interesu države i građana. Tako ću i nastaviti! - poručio je Stefanović za “Alo!“.


Podsetimo, ovo nije prvi put da se spominje moguća likvidacija šefa našeg pregovaračkog tima. Pre izvesnog vremena kontroverzni biznismen sa severa Kosova je pretio Stefanoviću, kao i ministru za KiM Goranu Bogdanoviću jer su, navodno, predstavnicima Kfora pomenuli njegovo ime, označivši ga kao mogućeg organizatora paljenja prelaza Jarinje.

Mirno rešenje - izbijanje para iz džepa kriminalcima

Kako ističe sagovornik lista “Alo!“, mnogim kriminalcima i biznismenima na Kosovu ne odgovara da se nađe mirno rešenje za Kosovo.


- Kriminalne grupe hoće da izvrše ubistvo Borka Stefanovića, jer je on čovek koji hoće da postigne dogovor s Prištinom i na taj način izbije pare iz džepa mnogim kriminalcima kojima odgovara haos na Kosovu - rekao je izvor beogradskog dnevnika.


Istovremeno, prema njegovim rečima, lokalni funkcioneri u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici dobili su uputstva svojih stranačkih lidera da se ne sastaju sa Borkom.

2024 © - Vesti online