Četvrtak 22.09.2011.
02:51
Press

Počela hapšenja "grobara"

Čija li će, na kraju, biti južna tribina...
 

Time se policija umešala u rat koji se već mesecima vodi među "grobarima", a kako navode u "Presu", očekuje se da uskoro "padnu" još neke istaknute vođe umešane u sukob.


Obračuni dve navijačke struje izmakli su kontroli prethodnih nedelja, a sve je kulminiralo upadima u stanove vođa, paljenjem njihovih automobila i maltretiranjem članova porodice.


Sve krenulo protiv Škendije

Izvor "Presa" iz policije kaže da su obračuni na "jugu" počeli kada je nekoliko istaknutih navijača Partizana pre nekoliko meseci izašlo iz zatvora.


- Oni su odmah organizovali manju grupu, kasnije je nazvavši "Zabranjeni", sa idejom da preuzmu južnu tribinu, na kojoj glavnu reč vodi navijačka grupa "Alkatraz". Prvi veći obračun dogodio se u julu, na utakmici Partizana sa Škendijom, kada su ovi navijači pokušali da preuzmu „bazu", kako navijači zovu južnu tribinu. Njih nekoliko je upalo na "jug" i odmah je došlo do tuče sa "Alkatrazom", ali su se brzo povukli. Nedugo potom došlo je do novog obračuna - rekao je sagovornik "Presa", i nastavio:


- Na utakmici sa Genkom na južnoj tribini došlo je do velike tuče između "Zabranjenih" i "Alkatraza". Ovaj put je na tribinu upalo mnogo više navijača, izbila je masovna tuča sa dosta povređenih, ali "Zabranjeni" opet nisu uspeli u nameri da preuzmu "jug".

Tražili deo "istoka"

Nakon toga je usledilo saopštenje navijačkih grupa "Saut femili", "Jang bojsi" i ostalih koji su okupljeni u koaliciji "Zabranjeni", u kojem su tražili da za sebe dobiju sektor na istočnoj tribini. Sa tim zahtevom ovi navijači su se obratili i generalnom sekretaru FK Partizan Darku Gruboru, međutim, pošto pojedine njihove vođe nisu prošle takozvanu bezbednosnu proceduru, njihov zahtev je odbijen.


U međuvremenu je predsednik kluba Dragan Đurić sazvao sastanak sa vođama navijačke grupe "Alkatraz" kako bi u dogovoru sa njima pokušao da reši problem.

2024 © - Vesti online