Sreda 21.09.2011.
18:19
Vestionline

"Švedska nije lak protivnik"

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić

“Švedska nije stran protivnik, već smo igrali protiv njih i pobedili. Veliki smo favorite i nadam se da ćemo ponovo slaviti. Ako Soderling bude igrao biće malo teže ali ne i toliko strašno. Bitno je da igramo kod kuće”, rekao je Janko Tipsarević.


Viktor Troicki ističe da se zbog OI u Londonu 2012. Kalendar pomera i biće dosta zgusnut. Ipak, smatra da će Srbija i sledeće. godine daleko stići.

“Nije najlakši protivnik, ali je ipak dobro. Sve zavisi od toga da li će Soderling igrati jer su Šveđani sa njim jaki. Sezona je duga i teška. Dejvis kup igramo posle Australije i neće biti lak prvi deo sezone. Samo da ne bude povrede i nadam se da ćemo ponovo dogurati daleko u Dejvis kupu”, smatra Troicki.

Najbolji srpski teniser u dublu i jedan od najboljih na svetu u ovoj konkurenciji Nenad Zimonjić zadovoljan je žrebom.

“Smatram da je dobar žreb. U prvom kolu smo domaćini Šveđanima, sa kojima smo igrali i ove godine. Težina meča će zavisiti od toga da li će naši gosti igrati u najačem satavu, odnosno sa njihovim najboljim teniserom Soderlingom koji je uvek nezgodan protivnik. Imamo jači tim i smatram da ćemo proći dalje, u četvrtfinale Svetske grupe. Raspored Davis cup mečeva u 2012. nije sjajan jer reprezentativni mečevi nas očekuju odmah posle Otvorenog prvenstva Australije, odnosno Mastersa u Majamiju. Neće biti lako za prilagođavanje, najviše zbog različitih vremenskih zona, jer moramo u veoma kratkom vremenu da se aklimatizujemo”.

Za očekivati je da Šveđane ugostimo u Beogradskoj Areni, a mečevi su planirani da se održe od 10. do 12. februara.

Drugo kolo, najverovatnije, donosi okršaj sa Česima, jer je malo verovatno da će Berdiha, Stepaneka i drugove zaustaviti Italijani Fonjini, Staraće i Boleli, ali treba sačekati rasplet u prvom kolu. U ovom okršaju Srbija bi bila gost.

2024 © - Vesti online