Utorak 20.09.2011.
22:57
Novi Magazin, Vestionline

Tasovac: Možete svi da se ''biiiiiiiiiip''

"Srbi su još jednom pokazali da ih kultura najviše inspiriše, doduše u prvom momentu su svi bili vedri i nasmejani, činilo se da se radilo o dobrom štosu, da bi na kraju u duhu dobre svadbarske tradicije izbila opšta tuča gde se na kraju više niko ne seća zbog čega", kaže Tasovac.

Dodaje da je veliki broj ljudi iskoristio njihovo poigravanje sa stereotipima da bi izlili svoj bes i nezadovoljstvo.

Ne izvinjavam se i ne štrajkujem glađu: Ivan Tasovac

"Da smo to napravili u bilo kojoj zemlji sa prosečno lošom ekonomijom ništa se loše ne bi desilo, jer slika devojke koja pije kafu u nekom elitnom restoranu tamo ne predstavlja izvor frustracije, ali u Srbiji je preovladao osećaj: Ja nisam na toj stolici, a baš sam zaslužio, dok ona tamo sedi samo zato što je lepa.", kaže direktor Beogradske filharmonije.

"Umesto da se naša elita pozabavi ovom anomalijom da je kafa nedozvoljen luksuz, ona se bavila pitanjem ukusa. Ovom prilikom ne mislim na političare, već na predstavnike evropske i pronacionalno osvešćene elite koje povezuje samo ljubav prema novcu i odsustvo empatije prema bilo kom čoveku, tako da je njihova briga za društvo isključivo deklarativne prirode, a to će reći da ne vole da se bave time zašto ovde propadaju mnoge lične egzistencije", poručio je direktor Filharmonije.

Zaokupljeni idejom da se propada sa ukusom evropski ili sa tri prsta, svejedno, oni ne vide u komentarima na Internetu tenziju jedne mlade generacije, koja bi vrlo rado sedela na mestu snimanja spota, ali za to nema ni finansijske ni geografske mogućnosti, naglasio je on Tasovac.

"Kada ova izgubljena generacija mladih osvoji kritičnu masu, na našim ulicama ćemo imati "srpsko proleće. Ali to ne brine našu elitu, ona je razapeta između Exita i Guče, a za mene su te primedbe dve strane iste medalje koje se finansiraju kroz prodaju piva i političke donacije. To sa medicinske tačke gledišta izaziva bolesti zavisnosti, kako god okrenete. U Srbiji beznadežno anesteziranoj lošom energijom , kako neko argumentima, logikom i civilizovanim ponašanjem može da dopre do obamrle društvene svesti."

"Zato bih želeo da poručim zabrinutima za moralni kredibilitet nacionalne institucije koju vodim, da nisam sklon ni izvinjavanjima, ni štrajkovima glađu, i da zbog toga možete da se... bip, bip, bip", kaže na kraju svoje izjave Ivan Tasovac.

2024 © - Vesti online