Utorak 20.09.2011.
18:02
Vestionline, Beta

Rudi Fernandez u Realu, Okur u Turk Telekomu

Rudi Fernandez u Španiji do okončanja lok-auta

Madridski klub je saopštio da je Fernandez prihvatio da igra u Španiji dok se ne reše pregovori između vlasnika klubova i igrača NBA lige zbog kojih to takmičenje još uvek nije počelo.

Ugovor sadrži i klauzulu po kojoj će Fernandez moći da nastupa za Real i kada mu bude istekao ugovor sa NBA šampionom. On je u klub iz Dalasa došao u junu iz Portlanda gde je proveo tri sezone.

Fernandez je igrao za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji gde je sa saigračima u nedelju osvojio titulu šampiona posle pobede nad Francuskom.

Uhlebljenje u Evropi pronašao je i član NBA ligaša Jute Džez Mehmet Okur koji je potpisao ugovor sa Turk Telekomom iz Ankare, preneli su turski mediji. Okur će u Turk Telekomu igrati dok je u NBA ligi na snazi lokaut.

"Presrećan sam što imam priliku da igram košarku u svojoj zemlji. Iskreno, jedva čekam da počne sezona i daću sve od sebe dokle god sam ovde. Drago mi je i zbog mog saigrača iz Jute Derona Vilijamsa, koji će takođe igrati u Turskoj", rekao je Okur, koji je od 2004. godine u NBA ligi nosio dresove Detroit Pistonsa i Jute Džez.

Njegov saigrač iz Solt Lejk Sitija Deron Vilijams igraće ove sezone za istanbulski Bešiktaš.

2024 © - Vesti online