Utorak 20.09.2011.
11:08
Fonet

Srbi odgovorili Kforu svojim lecima

Srpski letak za Kforovce kao apel za poštovanje odluka Ujedinjenih nacija

Na lecima koje su delili Srbi, između ostalog, piše da su blokade izraz nezadovoljstva zbog nepoštovanja Rezolicije Ujedinjenih nacija.

"Blokada predstavlja nezadovoljstvo srpskog naroda zbog postavljanja carinika i nepoštovanja Rezolucije 1244 UN. Bolje je braniti se blokadama i barikadama nego oružanim otporom. A, Vi, gospodo iz Kfora, razmislite da li smo u pravu", piše u lecima koje su delili Srbi.

Kfor je u lecima koje je izbacio iz helikoptera naveoda "barikade puteva predstavljaju opasnost za sve u vanrednim situacijama, jer pomoć neće biti u stanju da dopre do onih kojima je potrebna".

Kforov letak Srbima

"U skladu sa rezolucijom 1244 SB UN Kfor je odgovoran za ponovno obezbeđivanje slobode kretanja", piše na lecima.

Noć na barikadama na severu Kosova i Metohije proveo je manji broj građana, a 
na barikadi kod administrativnog prelaza Jarinje sinoć je nastupilo kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića, koje je priredilo jednočasovni program.

Kontakt plus radio javlja da će se kulturni i sportski sadržaji izvoditi svake večere na barikadama. Večeras će biti organizovane sportske aktivnosti na ovoj barikadi, a sutra književno veče.

Građani koji dežuraju na prelazu Jarinje pre dva dana su organizovali kupusijadu, a manifestaciji su prisustvovali ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

2024 © - Vesti online