Utorak 20.09.2011.
10:10
Beta

Milosavljević: Nisam učestvovao u tenderu za vakcine

Sve sam radio po zakonu: Tomica Milosavljević
 

Bivša direktorka RZ ZO Svetlana Vukajlović i još dve osobe uhapšene su u ponedeljak uveče u okviru istrage o nezakonitostima prilikom kupovine vakcina protiv novog gripa 2009. godine. Uhapšeni su i direktor Jugohemija farmacije Vladimir Gravar i direktor Getapa Vladimir Pavićević.

"Ni na koji način nisam učestvovao u tenderskom postupku za nabavku vakcina. Imam puno poverenje u naše pravosudne organe i verujem da će oni utvrditi istinu", rekao je Milosavljević za agenciju Beta. On je naveo da Ministarstvo zdravlja nije radilo tehničke stvari: tender i nabavku vakcina, već da je to radio RZ ZO na osnovu odluka Vlade.

"Kao ministar zdravlja, radio sam isključivo u skladu sa zakonom, odlukama Vlade Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i većine mojih kolega u Evropi u tom trenutku. Osnovni cilj je bio zaštita stanovništva od pandemije", kazao je Milosavljević istakavši da tada niko nije znao kako će se razvijati pandemija.

Sumnja se da je prilikom nabavki 857.000 doza vakcina, od kojih je utrošeno samo 154.000, budžet Srbije oštećen za 1,6 miliona evra.

2024 © - Vesti online