Utorak 20.09.2011.
07:42
E. V.

Političari kao manekeni (3): Isus iz Italije

Skandal majstor: Silvio Berluskoni

Godinama unazad je politička ličnost sa najnegativnijim publicitetom, zbog niza neprimerenih izjava na međunarodnoj sceni i serije skandala kod kuće koji ga vezuju sa maloletnicama, prostitutkama, korupcijom i mafijom. On za sebe kaže da igra igru i da su sve njegove izjave isplanirane.


Francuski mediji Berluskoniju su dodelili "oskara" za vulgarnost nakon što je u jednoj emisiji francuskom predsedniku Sarkoziju rekao da mu je on omogućio da ima ženu, aludirajući time na činjenicu da mu je supruga Karla Bruni poreklom Italijanka. Berluskoni je Francuze uvredio i izjavom da "voli Francusku i nastavlja da je voli, jer je dovoljno samo prebrojati Francuskinje koje je imao".

Političari kao manekeni:

1. Državni pajaci u medijskoj areni

2. Srpski Džordž Kluni

Ostao je poznat po glupim izjavama: "Ja sam žrtva, žrtvujem se za sve. Ja sam Isus u politici... Samo je Napoleon postigao više od mene".


"Anders F. R. je najzgodniji premijer u Evropi, preporučiću ga svojoj ženi. Optužuju me da sam više puta tvrdio da komunisti jedu decu. Čitajte crnu knjigu o komunizmu i otkrijte da komunisti u Kini nisu jeli decu, nego su ih kuvali i time đubrili njive..."


Psiholog Aleksandra Janković kaže da je Berluskoni jednostavno čovek koji voli da bude u centru pažnje, pravi skandal majstor.


- On bi lako mogao da bude estradna zvezda ili običan kriminalac. Uzbuđenje i rizik ga pokreću - kaže Janković.

Sutra - Političari kao manekeni (4): Napoleon na štiklama

2024 © - Vesti online