Ponedeljak 19.09.2011.
01:48
Beta

Berluskoni nema nameru da podnese ostavku

Pobediću i na sledećim izborima: Silvio Berluskoni
 

"Berluskoni ne želi da podnese ostavku", rekao je Alfano na zatvaranju trodnevnog skupa PDL-a u Kortini d'Ampeco na severoistoku Italije.

Alfano je rekao da vlada ima mandat od pet godina prema ustavu. Mandat Berluskonijeve vlade ističe 2013. godine.

Ustav predviđa samo dva slučaja za prekid mandata jedne vlade - ostavku premijera ili izglasavanje nepoverenja u parlamentu, rekao je taj Berluskonijev saradnik i podsetio da je vlada ove nedelje bez problema dobila poverenje u skupštini.

Alfano je rekao i da je uveren da PDL može da dobije izbore 2013. godine, ali da je neophodno da razgovara i sa "neodlučnim glasačima i objasni im svoj plan za rešavanje krize", kao i poteze levice.

Italijanska opozicija juče je zatražila ostavku premijera, pošto je u javnosti obelodanjen jedan njegov prisluškivani telefonski razgovor u kojem je on rekao da funkciju premijera vrši u trenucima kada nema šta drugo da radi.

U jučerašnjim izdanjima skoro svih italijanskih listova objavljeni su transkripti telefonskih razgovora, u kojima Berluskoni ugovara dovođenje devojaka u svoje vile. U jednom od njih je čak rekao i da se više od deset mladih žena nudilo da provede noć sa njim, ali da je on mogao da "zadovolji samo njih osam".

Italijanskom premjeru trenutno se sudi zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki.

2024 © - Vesti online