Nedelja 18.09.2011.
13:33
Vestionline

DK: Pobeda Hrvata, drama u Australiji

Doneo pobedu Hrvatskoj - Marin Čilić

Odlučujući, treći poen Hrvatima doneo je Marin Čilić, a našim susedima donekle je pomogla i povreda kolena najboljeg južnoafričkog igrača Kevina Andersona, koji zbog toga nije izašao na teren u nedelju.

Čilić je tako pobedio Rika de Vesta, 133. tenisera na svetu, sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:4, čime je Hrvatska došla do nedostižnih 3:1.

Iako rezultat govori da je hrvatski teniser bez problema došao do pobede, De Vest mu je u njihovom prvom međusobnom susretu zadao mnogo problema, ali je Čilić uspeo da donese trijumf svom timu.

Prvog dana duela Hrvatske i Južnoafričke republike, Kevin Anderson je slavio protiv Ivana Dodiga, dok je potom Čilić pobedio Izaka van der Mervea, da bi hrvatski dubl u subotu slavio protiv De Vesta i Rejvena Klasena.

Australija - Švajcarska 2:2

Hjuit - Vavrinka 2:2, 5:3 meč prekinut zbog mraka

Teniska reprezentacija Švajcarske izjednačila je rezultat na 2:2 protiv Australije u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je Rodžer Federer rano jutros po srednjeevropskom vremenu u Sidneju savladao Bernarda Tomića sa 3:1, po setovima 6:2, 7:5, 3:6, 6:3.

Nakon što je dubl tandem Lejton Hjuit i Kris Gučione savladao švajcarski par Rodžer Federer/Stanislas Vavrinka, Tomić je imao šansu da donese pobedu svom timu, ali Federer nije dozvolio iznanađenje.

Odluka o tome koja će od ove dve reprezentacije i sledeće sezone učestvovati u Svetskoj grupi pašće u poslednjem duelu u kojem su već igrali Lejton Hjuit i Stanislas Vavrinka, ali pri rezultatu 2:2 u setovima i 5:3 za Švajcarca, meč je prekinut zbog mraka i biće nastavljen u ponedeljak ujutro. 

2024 © - Vesti online