Nedelja 18.09.2011.
11:31
Vestionline, B92

Pešić sve bliže klupi Nemačke

Svi ga traže - Svetislav Pešić

Prema informacijama sa Evropskog prvenstva u Litvaniji, Pešić se dogovorio sa čelnicima nemačke federacije da ponovo postane selektor Nemačke, sa kojom se 1993. godine okitio evropskim zlatom. Detalji dogovora nisu poznati, ali je cela stvar pred potpisom.

O mogućnosti da Pešić preuzme ’pancere’ pričalo se nekoliko meseci, a ideja Nemaca je verovatno da on ostane selektor do 2015. godine, kada će biti domaćini šampionata ’Starog kontinenta’.

Poslednjih dana Pešić se pominjao i kao naslednik Dušana Ivkovića u selekciji Srbije, a trener crveno-belih je to prokomentarisao za "Sportski žurnal“.

"Kada bih kao čovek srpske košarke rekao - ne dolazi u obzir, svi bi se naljutili, i ja sam na sebe i moja porodica. Ipak, nije vreme da ulazim u te spekulacije, trener sam Zvezde i to je moj posao. Videćemo, sešću sa Dudom, da vidimo šta on misli, šta ja mislim, a i neki drugi koji bi mogli malo da preuzmu odgovornost, a mi da im pomažemo“, rekao je Pešić.

Iskusni stručnjak je kao jedan od razloga za neuspeh naše reprezentacije na šampionatu u Litvaniji okarakterisao i sistem takmičenja u Srbiji.

"Naš sistem takmičenja, koji je bitan za pretvaranje talenata u igrača je katastrofalan i to je razlog što su mladi prerano odlazili u inostranstvo. Srpska liga mora da postane najjača u regionu, podržavam i regionalnu, ali nacionalna je najvažnija jer je mladom igraču bitno da postane šampion svoje zemlje. Ovako se boriš za neke bodove. Moja poruka i za to ću se zalagati kao trener Zvezde je nacionalna liga. Nismo članovi ULEB, zašto? Nije da nas neće, nego mi sami nećemo“, istakao je Pešić.

2024 © - Vesti online