Nedelja 18.09.2011.
00:44
Vestionline, index.hr

"Mrze HDZ jer je srušio Jugoslaviju"

Jadranka Kosor: Politika izjednačavanja žrtava oduvek bila politika Beograda
 

"Priznajemo da smo vodili zemlju kroz tešku krizu i da niko nije ostao bez plate i penzije", rekla je Kosorova.


Pred bilizu deset hiljada delegata, u sportskoj dvorani "Arena" u Zagrebu, Kosorova je naglasila isključive zasluge svoje stranke za odbranu i priznanje zemlje, uspešan evropski put i ulazak u EU 2013. godine, kao i ekonomske uspehe.
 

"A sad zapevajmo himnu i jedinstveni krenimo u pobedu", počela je privoditi stvari kraju Jadranka Kosor.

Zatim je "u maniru Franje Tuđmana“, kako piše hrvatski portal index.hr, 14. Sabor HDZ-a zaključila izjavom "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto".

U svom govoru Kosorova je istakla da "nije bilo nikakvog konglomerata podjednake krivice, bila je samo Miloševićeva politika agresije i razaranja, koju smo porazili", i dodala da je "politika izjednačavanja žrtava oduvek bila politika Beograda, od Miloševića do danas".

"Od nas neki danas traže da priznamo krivicu i da odemo s političke scene, priznajmo da smo hteli samostalnu, nezavisnu i slobodu demokratsku RH. Priznajemo stali smo uz Franju Tuđmana u obrani Hrvatske, u najtežim vremenima borbe za samostalnost. Priznajmo, izborili smo međunarodno priznanje RH, ulazak u NATO i ulazak u EU, i to nam neki očito neće priznati", kazala je Kosor.

Kosorova je rekla da "neki mrze HDZ otkako je srušila komunizam i Jugoslaviju", ističući da se levica "ostrvila" na HDZ zato što se "više ne ide u Beograd po instrukcije".

Iako se očekivalo predstavljanje ekonomskog programa, s kojim bi stranka izašla na izbore, to je izostalo, uz reči da će "program biti predstavljen kad to nama bude odgovaralo".

2024 © - Vesti online