Petak 16.09.2011.
23:08
Vestionline

Srbi spremni za noć na barikadama

Nema odustajanja od blokade puteva
 

Blokade puteva ka tim prelazima ojačane su nakon što je Euleks preuzeo te prelaze i na njih prebacio pripadnike kosovske carine i policije. Građani severa Kosova posuli su šljunak ispred bodljikave žice kojom su snage Kfora i fizički zatvorile prelaze za saobraćaj.

Albanci kamenjem napali Srbe na mostu

 

Grupa Albanaca iz južnog dela Kosovske Mitrovice večeras je gađala kamenjem Srbe koji su izručivali pesak i ojačavali blokade na mostu koji deli severni i južni deo grada, rekli su agenciji Beta očevici.

 

Srbi su, kako tvrde očevici, uzvratili i posle kraćeg sukoba situacija se smirila. Na severnoj strani mosta na Ibru nalaze se policajci kosovske policije i oko 300 Srba.

 

Barikade koje su postavljene pre dva dana na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici večeras su dodatno ojačane. Oko 21 sat, četiri šlepera izručila su dodatni teret na severnu stranu mosta.

Na prelazu Brnjak, prepreka od šljunka visoka je nekoliko metara, a na Jarinju je šljunkom blokiran put koji vodi do baze Kfora, iznad prelaza. Na magistralnim putevima, građani održavaju već postojeće barikade, koje bi trebalo da spreče kretanje Kfora.

Putnički saobraćaj se na pojedinim barikadama odvija jednom trakom, dok je u mestu Rudare, na teritoriji opštine Zvečan blokiran ceo put Kosovska Mitrovica-Zvečan.

U mestu Zupče na magistralom putu Kosovska Mitrovica-Ribarići i večeras se nalaze Srbi koji su balvanima blokirali ovaj put.

Na više lokacija na severu Kosova građani su spremni da u svakom trenutku, u slučaju pokušaja pokreta Kfora, teretnim vozilima blokiraju puteve kao što su učnili sinoć u mestu Sočanica kod Leposavića.

2024 © - Vesti online