Petak 16.09.2011.
15:48
Vestionline

Srbija izgubila od Grčke i ostala bez OI

Zbogom Olimpijadi - košarkaši Srbije

Srpski košarkaši su ovaj meč izgubili indisponiranom igrom u prvoj četvrtini, kada su Grci i napravili dvocifrenu razliku (34:8). Do kraja poluvremena izabranici Dušana Ivkovića nisu uspeli ozbiljnije da odgovore zadatku i samo su razliku smanjili za četiri poena.

U drugom poluvremenu Srbija je prišla na deset razlike, ali uz šeprtljave poteze, promašene napade i ispadanje lopti, preterano soliranje Teodosića, i nisu mogli više da urade, pa će ostati bez plasmana na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Najefikasniji u timu Srbije - Marko Kešelj

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Buruzis sa 27 poena i šest skokova, Ziziz sa 18, Focis je postigao 16 poena i osam skokova, dok je Kalates imao 10 poena i 10 asistencija. 

U našem timu, Kešelj je ubacio 22, uz četiri skoka, Krstić je zabeležio 15, a Mačvan 14 poena. Teodosić je imao sedam asistencija i šest poena.

Naredni meč u borbi za sedmo mesto orlovi će igrati već sutra od 17 sati protiv Slovenije, dok će se Grci boriti sa Litvancima za peto mesto od 20 časova. Grci i Litvanci obezbedili su mesto u plej-ofu za OIimpijadu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković nije krio razočarenje porazom i ispadanjem iz trke za Olimpijske igre u Londonu.

2024 © - Vesti online