Petak 16.09.2011.
15:48 >> 20:56h
Beta

Na Merdaru dozvoljen uvoz robe iz Srbije

Na Merdaru bez problema
 

Prema rečima šefa te carinske ispostave Škeljzena Osmanaja, preko tog administativnog prelaza u toku dana prešlo je pet šlepera sa žitom iz Srbije.


"Na ovom prelazu današnji dan je bio kao i svaki drugi, nije bilo problema. Kamioni sa robom iz Srbije od danas će na ovom prelazu moći da prelaze na Kosovo do daljnjeg", rekao je Osmanaj i dodao da oni "samo sprovode odluku Vlade Kosova".

Jedan kamion vraćen na Kosovo

 

Srpske carinske vlasti na prelazu Merdare nisu dozvolile večeras prolazak kamionu natovarenom otpadnim olovom da uđe u centralnu Srbiju. Vozač kamiona novopazarskih talica vozio je otpadno olovo firme "Balkan metals grup" za potencijalnog kupca iz Loznice.

 

Vraćen je, kako kaže, sa obrazloženjem da Uprava carine Srbije carinskoj ispostavi kod Merdara nije dostavila nikakav dokument kojim se dozvoljava uvoz robe sa Kosova.

 


Na administrativnom prelazu Merdare danas je bilo mirno i nije bilo zastoja u saobraćaju ni sa jedne ni sa druge strane. Za sada je, prema odluci takozvane vlade Kosova, dozvoljen uvoz robe iz Srbije na dva prelaza prema Kosovu - Merdare i kod Bujanovca.


Takozvana vlada Kosova uvela je 20. jula zabranu uvoza robe iz Srbije, tvrdeći da Kosovo ne može da izveze svoju robu u Srbiju.

2024 © - Vesti online