Petak 16.09.2011.
11:15
Vestionline

Gasol: Moramo da zaustavimo Mekejleba

Braća Gasol žele nove medalje

"Mekejleb je prosečno na prvenstvu postizao 20 poena i moramo da budemo oprezni. Radi se o kvalitetnom igraču koji često zna da bude odlučujući igrač u ključnim mečevima. Važno je i da budemo dominantniji pod koševima i tada nećemo imati problema", rekao je Gasol i dodao:

"Makedonci će sigurno igrati agresivno, i to bi moglo da bude njihovo glavno oružje. Na to moramo da odgovorimo istom merom i za to se treba spremiti. Makedonija nije bezopasna, imaju dobre šuteve, ali znaju i da se lako probiju pod koš".

Gasol je priznao da bi ispadanje Litvanije moglo da smanji interesovanje navijača, ali je dodao da imena ostalih polufinalista "obećavaju spektakl".

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da je za reprezentativca Makedonije Boa Lestera Mekejleba spremio i plan B.

“Spremili smo nekoliko stvari za koje se nadam da će funkcionisati, ali i ako ne budu, imamo plan B. Mekejleb je sjajan igrač koji zna kada treba da prodre, kako da se kreće, a o njegovim manama nema mnogo toga da se kaže”, rekao je Skariolo.

Selektor aktuelnog evropskog šampiona pribojava se i drugih reprezentativaca Makedonije.

“Brine nas strutura tog tima posebno njihova sposobnost da spuste ritam utakmice i to nam se svakako ne dopada. Mekejleb je fenomen, ne znam da li je prvi ili drugi igrač u Evropi, ali tu je negde. Antić je veliki talenat i u odličnoj je formi”, izjavio je Skariolo.

Branilac titule sastaje se u polufinalu Evropskog prvenstva sa selekcijom Makedonije u petak od 16 sati i 30 minuta.

2024 © - Vesti online