Subota 17.09.2011.
08:00
Smedia

Kako da odaberete savršen sako?

Model birajte prema figuri
 

Evo, nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da lakše odaberete.

KOPČANJE

Sakoi sa jednim dugmetom najbolje stoje vitkim muškarcima koji vole da prate trendove, dok su oni sa dva, klasika koja nikad ne izlazi iz mode. Sako sa dva dugmeta takođe, izdužuju figuru, dok su oni sa tri i više dugmića najbolji za visoke momke. Ipak, ako ga do sada niste kupovali najbolje bi bilo da se opredelite za klasični model sa dva dugmeta.

MATERIJAL

Sako od somota je idealan za hladne dane, jer vam neće biti potrebana jakna. Oni su udobni, moderni i možete da ih nosite kako na posao tako i za izlaske. Dobro pristaju uz farmerke, polo majice, prsluke, džempere, a idu i uz čizme.

Ako kupujete sako za leto najbolje bi bilo da odaberete sako svetle boje od materijala koji dopuštaju koži da diše, kao što je, recimo, pamuk. Odlično ćete ga upariti sa džinsom i braon cipelama, a izbegavajte da ga nosite u kombinaciji sa braon pantalonama.

BOJA

Crni sako je odličan za sve prilike, kako neobavezne tako i svečane. Dobro će izgledati uz tamne farmerke. Boje kao što su siva ili braon najbolje se slažu sa tamnom majicom, plavim farmerkama i crnim cipelama.

2024 © - Vesti online